2009. december 30., szerda

Első blogolás s benne> Hunor, ortodox lobbi/térhódítás meg egy árulás margójára ami fér

Sokáig töprengtem, vajon mikor kezdjek neki a blogolásnak, hiszen már majdnem mindenki futtat egy webnaplót s akarhogyis, van kedvem hozzá.Ennyi Elkezdem...



Hunor, ortodox lobbi és térhódítás meg árulás
az erdely.ma -n olvastam egy átvett cikket Kelemen Hunorral, amelyben arról szémol be, hogy az ortodox egyház szerinte mennyire lemaradott s, hogy őt nem igazán izgatta a dolog, átpasszolta az egyházügyeket a miniszterelnöki hivatalnak, mert kérték. (a végére sem jövünk rá, hogy miért nevezi lemaradottnak...(!?) max azért mert igy ómódinak allítja be azokat és nem tünik túl bénanak az amit csinált vagy frusztrácioból, hogy kénytelen volt belátni, az ortodox egyház a legfelsőbb körökig is erős befolyással bír)

Namármost kedves erdélyi magyar választópolgár, tessék elhinni, hogy "Szerencsésebb, ha az egyházügyek nem tartoznak az általam vezetett minisztériumhoz" , vagyis kinek is szerencsésebb?? mert az ortodox egyháznak biztos, hiszen ez volt a célja, hogy még véletlenül se akadályozhassák az állami pénzpumpálást, az ortodox templomépítés megaprojektjeibe és még megannyi kétes egyház-állam businessbe, holmi magyar politikusok. (ugyanis a magyar politikusokat nem az ortodox hívők választják meg akiket oly könnyen befolyásolnak vagy inkabb terelnek a pópák, s ezáltal zsarolhatják, nyomást gyakorolhatnak a politikára. Egyszoval ha magyar kézben marad az egyházügy, akkor nem tudják népszerüség-rombolással zsarolni öket, s akkor biza vége az evi 200-300 új teplomnak) A magyaroknak, a hátuk mögött az amugy is kisebbségben lévő katolikus, református, unitárius, evangélikus egyházzal valószinüleg szerencsés LETT volna az egyházügyek magyar kezü irányítása, az ortodox nyomulás kiegyensúlyozására (egyszusszra)

Tehát érthetetlen eddig Hunorunk döntése. Ő irányíthatná az egyházügyeket és igy megakadályozhatná az olyan abszurd helyzeteket, minthogy a székelyföldön 134 (!!!) románnak egy templom és egy imaház melett épüljön egy harmadik is (s még volt pofájuk az elején a központi parkot kiszemelni nyárádszeredában. De nem kell siratni őket, ahogy Hunorkánk, ugy az ottani RMDSZ-es polgármester is beadta a derekát s az iskolát áldozza fel az ortodox templomért) De nem.... a mi emberünk, vagyis bocsánat, volt államelnök jelöltünk( ! biza, mert nekünk ez is volt ám, s jol le is szerepelt) valamért ugy látja jónak, habár "meghallgattam a véleményét, ő is megismerkedhetett az én álláspontommal" , hogy errefel lemond e fontos posztról. De miért??? ez érdekel minket és nem a mellébeszélés, hogy de azért nem csesztek ugy ki velünk hiszen kaptunk erdőgazdákodást (Verestoy erdőügyekből lopkodta őssze igyis a vagyona nagyrészét, most legalább más pártszolga is kaphat belőle) és majd lessz "rálátása" az egyházügyekre, na persze...eléggé hihető ugye!?
A magyarság ellen egyik legveszélyesebb pusztítófegyvert, a
hagymakupolás térhódítás és honfoglalás irányítását odaadta s csak találgathatunk, hogy mivel "gyözte" meg az amugy kiváló üzletember, Daniel pátriárka a mi Hunorunkat (lehet megfenyegette? de a politikai ribancságáról híressé váló UDMR-ből kinézhető, hogy simán egy jo üzletért vagy posztért vetette oda) A lényeg, hogy elkurt@k ...de már megint vagy mint mindig?


Az olyan pártemberek szövege meg szemfényvesztés, hogy de ez a magyar közösségnek a hasznára válik és amugy sem kell a feszültséget szítani az ortodoxokkal, mert aztán csak mi járnánk rosszul és a kormányzás a lényeg ezt meg kell érteni, mert milyen rossz volt amikor ugy leváltogatták az embereinket, s mi hiába tüntetgettünk.

Hiteles politikusokra van szükség, akik a magyar érdekért megalkuvás nélkül küzdenek!

Itt egy érdekes tanulmány az ortodox egyházról, ami magyarázatot ad arra, hogy mi van a kezükben és mit tudott volna szük gyeplön tartani Kelemen Hunor, továbbá, hogy milyen hatalmu egyház nyomul teljes gözzel a magyar régiókban > részlet
"A Bussines Standard pénzügyi szakemberei szerint az ortodox egyház Románia egyik legjobban virágzó „vállalkozásának” számít.
Az egyház adatai szerint a tavaly országszerte 207 templom építését fejezték be és újabb 105-nek láttak neki. Közben további, korábban megkezdett 919 templom felhúzása folyatódott. Ezzel egy időben 547 templomot renováltak és 362-ben kezdték el festeni az ikonokat."

1 megjegyzés:

  1. Ennyit a seggnyaló RMDSZ-ről (más szóhasználattal élve merevdéesz, vagy romándéesz). Még azt is, amit megszereznek, kiengedik a kezükből, biztos azért, hogy a román politikusok megveregessék a hátukat, hogy milyen jó kisfiúk.

    VálaszTörlés