2010. április 12., hétfő

Szász Jenő-nek elgurult a gyógyszere

"Szász Jenő romániai magyar politikus tudósítónknak azt mondta, reménykedik a kétharmadban, mert akkor meglesznek az intézményes keretek ahhoz, hogy a kárpát-medencei magyarság egyesüljön. Ezzel a kettős állampolgárságra utalt, de hozzátette, hogy nem igénylik a szavazati jogot, mert a saját szülőföldjükön akarnak boldogulni. Szerinte a kettős állampolgárság csak egy szimbolikus dolog, amely begyógyítja a lelki sebeket, de ennél többről van szó, amikor a nemzet integrációjáról beszélünk." (forrás)

Ez egyszerűen döbbenetes. Épp az ezelötti összeállításban világítottam rá az RMDSZ és EMNT igen különös viselkedésére, és most már Szász Jenőnek is elgurult a gyógyszere...!?

Nem kell csodálkoznunk, hogy nincs az RMDSZ-nek egy erős ellenzéke, nincs egy igazi nemzeti tábor, amíg Szász úr a Cotroceni palotában hajbókol december 1-én, míg lemondana a szavazati jogról és van még pár furcsa húzása, a nemzeti húrokat pengető, botrányos elnöknek. Érthető a tette, hiszen a Fidesz a halaszthatatlanul megoldásra váró, határon túliak állampolgársági ügyét, szavazati jog megadása nélkűl képzeli el. Mivel a Fidesznek jobb ha nem mond ellent, és örvendhet ha számbaveszik, ezét készségesen ő ajánlja fel, hogy nem is fog kellemetlen követelésekkel előjönni... (de nem hiszem, hogy az MPP szimpatizánsok osztják ezt a szánalmas véleményt.) Gyomorforgató látni azt, hogy minden erdélyi politikus a Fideszhez való "dörgölőzésért" képes elutasítani a Jobbikot, lemondani a szavazati jogról (az RMDSZ sem hiszem, hogy kérne ilyen "fölösleges" dolgokat) stb. Ez kérem a lassú asszimiláció, amikor szép lassan lemondunk az igényeinkről, a vállveregetés érdekében minden lagymatag kompromiszumba belemegyünk, s lassan az autonómiát sem tartjuk szükségesnek (az RMDSZ már hajlik e felé.)

Az a meggyöződésem, hogy az MPP-ben nagyrészt jószándékú, nemzeti elkötelezettségű emberek vannak, de csak akkor válhat ez a párt sikeressé, ha az irányítást egy fiatal, karizmatikus és sikeres ember veszi át. Addig Szász Jenő személye hiteltelenné teszi a pártot, és nem lesz képes igazi alternativát nyújtani a nemzeti, keresztény magyaroknak, fiataloknak.

Vátozás kell, szükséges és halaszthatatlan.
Ide egy kis nyali...
Oda egy kis nyali...












Frissités: egyes információk szerint Szász Jenő tegnap, a választás napján a Fidesz budapesti választási központjában tartózkodott. (forrás) Ez csak igazolja azt a megállapítást, hogy Szász úr nagyon szeretne a Fidesz gyözelméből előnyt kovácsolni magának, hiszen itthon eléggé sikertelen.

1 megjegyzés: